• B&P Boomkwekerijen

  B&P Boomkwekerijen.

  Met liefde voor bomen
 • B&P Boomkwekerijen.

  Containerteelt. Bomen planten in alle seizoenen
 • B&P Boomkwekerijen

  B&P Boomkwekerijen.

  Logistiek goed geregeld. Uw boom snel op locatie

Containerteelt

Bomen

Zodra de blaadjes van de bomen afvallen is de tijd aangebroken voor het aanleggen van een tuin, park of groenstrook. Bomen mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Bomen geven niet alleen een levendig beeld, ze zijn bovendien nuttig voor mens en natuur. Eén van de belangrijkste eigenschappen is het omzetten van CO2 in zuurstof. Ze reduceren dus schadelijke CO2. Ze zorgen bij regenval dat het water goed wegloopt en nemen het water op.

Kleur en vorm

Groenaanleggers en tuinarchitecten kiezen tegenwoordig meer en meer voor vorm en kleur in de straat. Minder grijs: meer groen. En menigmaal bloeiend en kleurrijk groen. B&P Boomkwekerijen levert een groot assortiment bomen. Was voorheen vooral de soort uitgangspunt, nu zijn vorm en kleur de belangrijkste criteria. Uw keuze is groot: in breedte, in hoogte, in bladvorm, in kleur en uiteraard soort. Voor een eindgebruiker zoals de gemeente zijn de kosten van het onderhoud en de boomeigenschappen van invloed. Vooral in het kader van de aansprakelijkheid bij schade: een vallende eikel uit een eikenboom kan behoorlijke schade opleveren aan een autodak. In ons innovatieprogramma zijn daarom vorm en onderhoud voornaam.

Containerteelt

Als één van de eerste boomkwekerijen startte B&P met containerteelt. Dit maakt het mogelijk om gedurende het hele jaar bomen te planten. Het rooien van bomen begint in de herfst en stopt traditiegetrouw aan het einde van het voorjaar. Bij het aanleggen van groen wil je niet altijd tot die periode wachten. Dan zijn bomen in containerzakken de oplossing. We kweken laan- en vruchtbomen, solitairs en meerstammigen in een containerzak oftewel kweekzak. In de containerzak ontstaat een dicht en krachtig wortelgestel waardoor de boom op zijn nieuwe plek snel wortel zal schieten. Inmiddels hebben wij als innovator veel expertise op dit gebied. Daarnaast zijn wij dealer van containerzakken voor andere kwekerijen.